Pumi pennun turkinhoito

 

 

 

Kun haemme pikku pumimme kennelistä, voimme palata kotiin puhtaan, pienen ”nallen” kanssa. Hänen kynsiänsä on leikattu ja turkki hoidettu. Kahden ensimmäisen viikon aikana meillä ei ole mitään tekemistä hänen kanssaan. Tänä aikana hän sopeutuu uuteen perheeseensä. Sen jälkeen voidaan alkaa totuttaa leikkaamiseen ja muuhun hoitoon. On tärkeää tottua kylpemiseen, kampaamiseen, saksien ja kynsileikkurien käyttöön. Tässä tapauksessa on vielä aikaista käyttää hammasharjaa, mutta sormilla voi tunnustaa hampaita ja ikeniä, jolloin saavutetaan myöhemmin hampaiden hoitamisen huolimattomuus.

Totuttelujakson aikana kampaamiseen ja leikkaamiseen tulee kulua vain muutama minuutti, joka tulee palkita palkintovälipalalla. Pennulla peräaukon ympärillä olevan alueen karvojen leikkaaminen on erittäin tärkeää, samoin pidetään korvat ja silmänympärysalueet puhtaina.


 

4 ja 6 kuukauden iässä meidän tulee tehdä hyvä turkinleikkaus päästäksemme eroon pentukarvasta ja antamaan lemmikillemme kauniin muodon. Jos haluamme koiramme kanssa näyttelyyn, kasvattaja auttaa sen valmistelussa (ja sittenkin kun emme haluaisi näyttelyyn 😊).


 

Kun koiramme saavuttaa nuoren aikuisiän, kerran kuukaudessa riittää turkinhoito pitääksemme pumin kunnossa noin yhden tunnin työllä. Kesällä monet tykkäävät leikata pumin karvat lyhyiksi, mikä on käytännöllistä, jos lähdet hänen kanssaan paljon vaellukselle metsässä tai jos hän ui tai kylpee paljon. Itse pidän parempana näyttelyn lähellä olevaa turkkitilannetta kaikkina vuodenaikoina.

Comments

Popular posts from this blog

Pennun soiaalistaminen

Pumi trimmaus

New litter