Pumi Show és WDS

  Tavaly az első kiállításunkon ismerkedtünk meg Marja-Leena Puranennel, aki segített nekünk az itteni kiállítási rendszerben eligazodnunk. Későbbi találkozásaink egyikén kérdezte meg, hogy lenne-e kedvem bírálni a Pumi Show-n. Amire rögtön igent mondtam. Mivel volt még majd' egy év a kiállításig, volt időm gondolkodni a dolgon. Voltak időszakok amikor úgy gondoltam, hogy talán jobb lenne ezt valaki másra bízni. Ám, ahogy közeledett az esemény egyre biztosabb voltam abban, hogy meg tudom csinálni. Hiszen van egy kialakult kép bennem a pumiról, tudom milyen típust keresek, szeretek.

  És eljött a nagy nap. A kiállítás egy agárpályán volt megrendezve, amit már egy korábbi CACIB kiállításról ismertem és jó emlékek kötődnek hozzá. No, szóval megérkeztünk erre a nagyon szép, kellemes helyre ahol persze már "csipogtak" a négylábúak meg a kétlábúak is, ők persze valamivel halkabban. Ismerős arcok az életből és az internetről. A ring körül büfé, pumi relikviás sátor, szponzor sátor ami telis-tele tápokkal, jutalomfalatokkal, játékokkal. Innen senki nem távozhatott üres kézzel. Izgalmamban a narancsos flakonhoz nyúltam. :)


A bébi, kölyök, kedvenc osztály és az összes kan után ebédszünet következett. Erre az időre a fiatal felvezetők foglalták el a ringet. Ebéd, darázscsípés megvolt, jöhettek a szukák akik a kanokkal ellentétben, szép számmal voltak. Itt, már egy kicsit nehezebb volt a dolgom. Másképp zajlanak az összevetések a klubgyőztes címért, mint Magyarországon, mert nem csak az osztálygyőztes kutyák jönnek be, hanem mindenki, aki kapott SA-t. Tehát a klubgyőztes az akár lehetne nem osztálygyőztes kutya is. Ennek ugyan nem tudom mi értelme van, de így van és kész. :) De ezen kívül is van még néhány dolog ami nem teljesen világos. :)



 A végére maradtak a tenyészcsoportok és a tenyészpárok. Képeket ide sajnos nem tudok mellékelni, de amint megtudom a linket ahová felkerülnek, közzéteszem.

Na meg persze a kiállítás legelragadóbb pumija díj. Nem lehetett kérdéses, hogy ki az...


  Ezt követően össznépi vacsora, sör, bor, beszélgetés, ismerkedés. A végére maradt még egy frisbee bemutató is.

 A kezdeti kis izgalom elmúltával nagyon jól éreztem magam és nem zavart, hogy ismert tenyésztők, kiállítók figyelnek a ringen kívülről. Ugyan éjszaka nem sokat aludtam, mert még egy két bírálatom helyességén és helyezéseken agyaltam, de talán ez így normális. Összességében ez egy kitűnő rendezvény volt nagyon sok szép kutyával. Jövőre már mi is, mint résztvevők jövünk ide vissza. Köszönet a szervezőknek és mindenkinek aki részt vett ezen a Pumi Show-n!
 Amit nagyon sajnálok az az, hogy nem fotóztam le a valaha látott legfurcsább pumit. De talán lesz róla is kép valahol. Sokáig találgattuk, hogy milyen fajta lehet, de amikor a gazdája megmondta, hogy pumi, hát volt megdöbbenés. Egyébként nagyon vagány volt.

 Másnap reggel elég fáradtan érkeztünk meg a WDS helyszínére, amit szintén ismertünk már. A bejutás nagyon gördülékenyen ment, semmi fennakadás vagy tömegnyomor. Finnországban minden rendezvény tök profin zajlik.
 Ismét ismerős arcok, szintén fáradtak. :) Egy kis bemelegítés. Az eb, ahogy már megszokhattam pörög rendesen, pláne ha labdát sejt.




 A ringben szépen mozgott és mutatta magát csak egy kicsit hangosan. :D A nyílt osztályban második lett. Tulajdonképpen elégedett vagyok, mert amit terveztük azt megvalósítottuk és remek bírálatot kaptunk. A Champion osztályos gyönyörű kanokról készült videót már láthattátok vagy megnézhetitek a Pumik facebook oldalon. Nagyon nagy öröm, hogy magyar tenyésztésű kutya lett a fajtagyőztes! Nagy gratuláció Holdampf Dórának és természetesen Jelly gazdáinak is!


photos: Lena Johansson




Szereztünk egy új kis barátot is ...



Aztán hétfő reggel .... , de ez már egy másik történet. :)







Comments

Popular posts from this blog

Pennun soiaalistaminen

Pumi trimmaus

New litter